Τίτλοι:

Χρήστος Βοργιάδης

Χρήστος Βοργιάδης

URL Ιστότοπου:

Ανακοίνωση Αγροτικών Συλλόγων Τυρνάβου - Αμπελώνα - Δαμασίου

Χαιρετίζουμε τους δεκάδες αγρότες και κτηνοτρόφους του Δήμου Τυρναβου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για ένα μαζικό συλλαλητήριο στην Κεντρικη Πλατεια του Τυρναβου την Κυριακή 22 Ιανουαρίου.

Ενα συλλαλητήριο που δεν είχε προηγούμενο από άποψη συμμετοχής αναδεικνύοντας τα οξυμενα προβλήματα των αγροτών και της περιοχής μας.

Στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι δεν θα κάτσουμε με τα χέρια σταυρωμένα να δούμε άλλη μια χρονιά να εξαιρούνται τα αγροτικά προϊόντα που παράγουμε και να πετάνε αβάσιμα ποικιλίες απο την διαδικασια των αποζημιώσεων.

Στα ερωτήματα που τεχνηέντως κάποιοι προβάλουν όπως «που θα βρει τα χρήματα η Κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματα μας» απαντάμε από τα ίδια ταμεία που βρήκε 370 εκ να δώσει επιστροφή πετρελαίου σε εφοπλιστές, κλινικάρχες, ξενοδόχους, που βρήκε 120εκ για την Aegean, που βρήκε 32 δις. ευρώ να δώσει για κορονοενίσχυση στις επιχειρήσεις και τώρα στους παρόχους ενέργειας, από το ταμείο Ανάκαμψης με δις ευρώ και το αποθεματικό κρίσης που ψηφίστηκε στον προϋπολογισμό.

Σε όσους καθησυχάζουν τους αγρότες και κτηνοτρόφους με το επιχείρημα «εκλογές έρχονται όλο και κάτι θα μας δώσουν» την απάντηση την έδωσε πρόσφατα ο ίδιος ο πρωθυπουργός ότι φέτος μια σειρά προϊόντων ειχαν παρα πολυ καλες τιμες δηλαδή ουσιαστικά ότι τζάμπα φωνάζουμε.

Σε όσους εδώ και χρόνια πιπιλάνε την καραμέλα «της αναποτελεσματικότητας των αγώνων» να τους θυμίσουμε το αφορολόγητο, το ακατάσχετο στους τραπεζικούς λογαριασμούς και ακόμη πιο πρόσφατα την κάλυψη χαμένου εισοδήματος στα μήλα υπό την ασφυκτική πίεση των αγώνων μας και της ενότητας μας.

Μέσω της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων αποσταλθηκαν παλι τα αιτήματα που διεκδικούμε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι βεβαίως γνωστά, τα έχουμε συζητήσει ξανά με τον Υπουργό. Θα περιμένουμε άμεσα τις απαντήσεις της Κυβέρνησης δια στοματος Υπουργου, σε διαφορετικη περίπτωση μιας και ο Υπουργός θα κόβει πιτα στον Τυρναβο θα πάμε να τον επισκεφθούμε με τρακτερ μας ολοι ωστε να παρουμε απαντήσεις.

Το σίγουρο είναι ότι δεν θα κάτσουμε με τα χέρια σταυρωμένα.

Είναι ευθύνη του καθένα να παλέψει για την ζωή του, την επιβίωση της οικογένειας του, την συνέχιση της καλλιεργητικής δραστηριότητας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχουν πολλά διαθέσιμα χρήματα που περιμένουν να τα διεκδικήσουμε και να αναγκάσουμε την Κυβέρνηση να μην τα δώσει πάλι στους επιχειρηματικούς ομίλους αλλά στους αγρότες και κτηνοτρόφους!

Ολοι μαζι οι Αγροτικοί Συλλόγοι και Συνεταιρισμόι του Τυρναβου μαζι με τους φορεις της πόλης παλευουμε και διεκδικούμε:

 Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε μια σειρά προϊόντα που έχουν πωληθεί κάτω από το κόστος παραγωγής παρότι φτάνουν στην κατανάλωση 5-10 φορές ακριβότερα. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας των απωλειών αγορών, του πολέμου στην Ουκρανία, ζημιές από καιρικά φαινόμενα, φαινόμενα αισχροκέρδειας σε παραγωγούς και καταναλωτές κλπ.  

  • Να δοθούν άμεσα τα χρήματα στα προϊόντα που έχουν ανακοινωθεί κάτω από την πίεση των αγώνων μας ότι θα υπάρξει κάλυψη χαμένου εισοδήματος αλλα να δωθουν κάθετα σε όλες τις ποικιλίες σε Μήλα, Ροδάκινα/νεκταρίνια-Κάστανα και να ανακοινωθεί το ποσό για ενίσχυση σε Αχλάδια, Βερίκοκα και Σταφύλια που έχει δεσμευτεί το υπουργείο. Να ενταχθούν σε αυτά τα προϊόντα τα κεράσια που σε όλες τις περιοχές της χώρας έχουν πουληθεί κάτω από το κόστος παραγωγής φέτος τα Δαμάσκηνα και τα Αμυγδαλα. Η αναπλήρωση σε όλα τα παραπάνω προϊόντα να καλύπτει τουλάχιστον το κόστος παραγωγής και για όλες τις ποικιλίες για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την καλλιέργεια και την νέα χρονιά.
  • Να αποζημιωθούν από τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία με 72€/στρέμμα όλοι οι δικαιούχοι αγρότες και όχι όπως έγινε επιλεκτικά.

 Μείωση του κόστους παραγωγής το οποίο έχει εκτοξευτεί στον ουρανό!

  • Αφορολόγητο πετρέλαιο για αγροτική χρήση όπως έχουν οι εφοπλιστές.
  • Πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στο 7 λεπτά/Kwh. Να καταργηθεί το Χρηματιστήριο Ενέργειας. Να καταργηθεί το πρόστιμο ρύπων.
  • Ουσιαστική επιδότηση των μέσων και εφοδίων και των ζωοτροφών.

 Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι 7-9 μήνες μετά τις ζημιές δεν έχουν φτάσει καν τα πορίσματα των εκτιμήσεων στα χέρια των παραγωγών και με ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση στην πληρωμή των αποζημιώσεων.

  • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

Στο σεισμόπληκτο Δαμάσι αποζημίωση σε όλους τους σεισμόπληκτους στο 100% των ζημιών σε α’ και β΄ κατοικία, σε αποθήκες, καταστήματα, από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς τις προϋποθέσεις που κάνουν αδύνατη την όποια επισκευή – ανακατασκευή από τους ιδιοκτήτες.

Συνάδελφοι μετά την Πανθεσσαλικη Σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τις επομενες ημέρες.

Αμεσα θα καλέσουμε ανοιχτή γενική συνέλευση ώστε όλοι οι αγρότες του Δήμου Τυρνάβου να συναποφασισουμε τα επόμενα βήματα του αγώνα μας.

Ημερίδα για το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον Πολύγυρο Χαλκιδικής

Ημερίδα για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014 – 2020 και το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας 2021 – 2027, με κεντρικό ομιλητή τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε τόσο τα γενικά στοιχεία για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων και την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας 2014 – 2020, όσο και τα έργα και τις δράσεις που χρηματοδοτήθηκαν στη Χαλκιδική, ενώ στην ενότητα για το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2021 – 2027, παρουσίασε αναλυτικά τους διαθέσιμους πόρους, τις προσκλήσεις που ανοίγουν στο πρώτο τρίμηνο του 2023 και την κατανομή των κονδυλίων για το σύνολο των αξόνων προτεραιότητας στη νέα Προγραμματική Περίοδο.

Χαιρετισμό στην ημερίδα, παρουσία των κοινωνικών και οικονομικών εταίρων και φορέων της Χαλκιδικής, απηύθυνε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος, ενώ την παρουσίαση των στοιχείων πραγματοποίησε η Προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αγγελική Ωραιοπούλου. Παρούσες στην εκδήλωση ήταν και οι Περιφερειακές Σύμβουλοι Κατερίνα Ζωγράφου και Μέλα Κυριακίδου. Στην ημερίδα προβλήθηκαν επίσης ενδεικτικά θεματικά βίντεο από έργα που χρηματοδοτήθηκαν από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας στη Χαλκιδική, αλλά και μαρτυρίες ωφελούμενων πολιτών από το ΕΣΠΑ.

Στην εναρκτήρια ομιλία του για την πορεία του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι μέσω της αξιοποίησης του ΕΣΠΑ η Περιφέρεια περνά από την ανάκαμψη στη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη, ενώ κεντρικός στόχος της διοίκησης της Περιφέρειας είναι τα έργα και οι δράσεις που υλοποιεί να υπηρετούν τον άνθρωπο. Σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, όπως και στη Χαλκιδική, αξιοποιούνται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, καλύπτονται οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και οι απρόσωποι ευρωπαϊκοί πόροι μετατρέπονται σε μετρήσιμο έργο για όλους τους πολίτες, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης.

Αναφερόμενος στα σημαντικότερα έργα και δράσεις που υλοποίησε με πόρους του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Χαλκιδική ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι έχουν ολοκληρωθεί δεκάδες έργα και μέχρι το τέλος του 2023 θα έχουν ολοκληρωθεί ακόμη περισσότερα, καθώς η Περιφέρεια αξιοποιεί με ορθολογικό τρόπο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο ευρώ“Η Χαλκιδική προχωράει μπροστά, με έργα και δράσεις. Είμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη, σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε επαγγελματία. Μέσα στην πρωτόγνωρη κατάσταση της πανδημίας στηρίξαμε τις τοπικές επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας και με το πρόγραμμα ‘Διέξοδος’, ενισχύσαμε με 85 εκ. ευρώ, 1.901 επιχειρήσεις στη Χαλκιδική, ενώ χρηματοδοτούμε και τα επενδυτικά σχέδια επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου. Στηρίξαμε το Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου και τα Κέντρα Υγείας με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και επικουρικό προσωπικό. Στηρίζουμε τους ευάλωτους συμπολίτες μας, τα παιδιά, τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, τις γυναίκες που βρίσκονται σε κίνδυνο, τα άτομα με αναπηρία, διασφαλίζοντας τη λειτουργία επτά κοινωνικών δομών και δομών υγείας, που παρέχουν υπηρεσίες και βασικά αγαθά σε χιλιάδες συμπολίτες μας. Δίνουμε τη δυνατότητα σε άνεργους, ευπαθείς ομάδες και εργαζόμενους να αναπτύξουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες και γνώσεις. Στηρίζουμε την οικογένεια και τους γονείς με χαμηλά εισοδήματα με χιλιάδες θέσεις σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Δίνουμε περισσότερες δυνατότητες στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, εξοπλίζοντας τα σχολεία της Χαλκιδικής με σύγχρονα, εκπαιδευτικά ψηφιακά μέσα. Χρηματοδοτήσαμε την κατασκευή και παραδίδουμε νέα σύγχρονα σχολεία, το Λύκειο Ιερισσού, το Νηπιαγωγείο Νέας Φώκαιας, τα Νηπιαγωγεία 3ο, 4ο και 5ο στα Νέα Μουδανιά, το Γυμνάσιο και Λύκειο Κασσανδρείας, το 4ο Νηπιαγωγείο Καλλικράτειας. Αναβαθμίζουμε τις ψηφιακές υποδομές και υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής για να μπορεί να υποστηρίξει ακόμα πιο αποτελεσματικά τις τοπικές επιχειρήσεις. Μειώνουμε το περιβαλλοντικό και οικονομικό κόστος με την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας  και την ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων και σχολείων, ώστε οι πόροι που εξοικονομούνται να επιστρέφουν στην κοινωνία. Εγκαθιστούμε φωτοβολταϊκά στο Άγιο Όρος. Προχωρήσαμε σε σειρά παρεμβάσεων και έργων για την εξοικονόμηση και την άριστη ποιότητα του νερού. Συνεχίζουμε τις εργασίες για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών. Θωρακίζουμε με αντιπλημμυρικά έργα τις πόλεις και τους οικισμούς της Χαλκιδικής και τις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους. Εξοπλίζουμε το Πυροσβεστικό Σώμα και την Αστυνομία. Δημιουργούμε ‘Πράσινο Σημείο’ και στους πέντε Δήμους της Χαλκιδικής. Προστατεύουμε και αναδεικνύουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά, τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς μας χώρους, με περισσότερες από 20 σημαντικές παρεμβάσεις στο Άγιο Όρος και ολόκληρη τη Χαλκιδική, όπως την αναβάθμιση και ανάδειξη του Σπηλαίου των Πετραλώνων και του Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου. Και βέβαια, υλοποιήσαμε πολλά, μικρά και μεγάλα έργα στο οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής. Παραδώσαμε το σύγχρονο οδικό άξονα Ποτίδαιας Κασσανδρείας στο πρώτο πόδι. Παραδώσαμε επίσης, την Παράκαμψη Πολυγύρου και πιο πρόσφατα τα πρώτα 9 χιλιόμετρα του οδικού άξονα Θέρμης — Γαλάτιστας, όπου συνεχίζουμε τις εργασίες της δεύτερης φάσης, όπως και στην Παράκαμψη Αρναίας, ενώ ολοκληρώθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το “ορφανό χιλιόμετρο” στην Ποτίδαια, βάζοντας τέλος στην απίστευτη ταλαιπωρία των οδηγών. Με όλα αυτά τα έργα στο οδικό δίκτυο καθιστούμε πιο γρήγορες και πιο ασφαλείς τις μετακινήσεις για όλους τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες της Χαλκιδικής. Ογδόντα ένα έργα, που χρηματοδοτούμε με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ολοκληρώνονται αυτή την περίοδο στη Χαλκιδική. Πολλά περισσότερα βρίσκονται σε εξέλιξη. Σημαντικά έργα, ξεκινούν το επόμενο διάστημα, αλλά το κλειδί για την επίτευξη των στόχων μας είναι η συνεργασία”.

Αναφορικά με το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2021 – 2027, ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι εξασφαλίστηκαν ακόμα περισσότεροι πόροι συγκριτικά με το ΕΣΠΑ που ολοκληρώνεται, οι οποίοι αγγίζουν τα 1,5 δισ. ευρώ και μαζί με τους πόρους από τα υπόλοιπα χρηματοδοτικά προγράμματα και την ιδιωτική οικονομία θα αποτελέσουν τη μεγαλύτερη χρηματοδοτική παρέμβαση που έγινε ποτέ στον τόπο, στην Κεντρική Μακεδονία, στη Χαλκιδική.

Ο κ. Τζιτζικώστας ανέλυσε τους άξονες προτεραιότητας του νέου ΕΣΠΑ και τη διαθέσιμη χρηματοδότηση ανά άξονα, ενώ υπογράμμισε ότι η στρατηγική αξιοποίησής του και ο σχεδιασμός της από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βασίζεται στις πραγματικές ανάγκες κάθε περιοχής, αλλά και στα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, προκειμένου οι πόροι να έχουν πολλαπλασιαστικό όφελος για την κοινωνία.

Ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στην ετοιμότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ επισήμανε πως στο πρώτο τρίμηνο του 2023 ανοίγουν οι πρώτες 18 προσκλήσεις, συνολικού προϋπολογισμού 250 εκ. ευρώ, που αφορούν σε δράσεις για την υποστήριξη των ευάλωτων πολιτών και την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: “Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στις πιο δύσκολες εποχές, σε διαδοχικές κρίσεις, απέδειξε ότι είναι φορέας αποτελεσματικότητας και σταθερότητας, ότι είναι ο θεσμός που βρίσκεται πιο κοντά στους πολίτες, και ταυτόχρονα έχει ισχυρό ρόλο και λόγο στα κέντρα λήψης των αποφάσεων στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Η γνώση των αναπτυξιακών προτεραιοτήτων και των αναγκών του τόπου μας, η οικοδομημένη σταθερή σχέση με τους εταίρους μας και η σχέση εμπιστοσύνης με τους συμπολίτες μας, την οποία χτίζουμε με έργα όλα αυτά τα χρόνια, θα είναι για ακόμα μία φορά το μεγάλο συγκριτικό μας πλεονέκτημα στον καθημερινό αγώνα που δίνουμε να πάμε τον τόπο μας, τη Χαλκιδική, την Κεντρική Μακεδονία, πιο μπροστά. Και όπως κάθε φορά, αυτό που κάνουμε είναι να αθροίζουμε δυνάμεις, αλλά αυτή τη φορά το κάνουμε ακόμα πιο γρήγορα, ακόμα πιο αποτελεσματικά. Γιατί η συγκυρία το απαιτεί, γιατί η κοινωνία το έχει ανάγκη. Σε αυτόν το δρόμο συνεχίζουμε. Με συνέπεια, μεθοδικότητα και πολλή δουλειά. Συνεχίζουμε να βάζουμε τα θεμέλια για τη Μακεδονία του 2030, για τη Χαλκιδική της επόμενης ημέρας. Για μία Περιφέρεια σύγχρονη, έξυπνη, πράσινη και ανθρώπινη, που θα αντανακλά τον καλύτερό μας εαυτό και θα νιώθουμε σιγουριά και αισιοδοξία για τη ζωή μας, την οικογένειά μας και το μέλλον. Το είπαμε, το κάνουμε πράξη. Μαζί συνεχίζουμε. Μαζί θα τα καταφέρουμε”.

Μετά το πέρας της ημερίδας, πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή ονοματοδοσίας της αίθουσας συνεδριάσεων της Αντιπεριφέρειας Χαλκιδικής, η οποία πλέον φέρει το όνομα του Περιφερειακού Συμβούλου Χαλκιδικής Δημήτρη Τζηρίτη, ο οποίος αποβίωσε πρόσφατα. Ο κ. Τζιτζικώστας, παρουσία των κ.κ. Γιώργου, Ζωγράφου και Κυριακίδου, αλλά και των μελών της οικογένειας του εκλιπόντος επισήμανε ότι “ήταν χρέος τιμής στον Δημήτρη Τζηρίτη, η αίθουσα αυτή να φέρει το όνομά του, σε υπενθύμιση της προσφοράς του στη Χαλκιδική, αλλά και στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση”.

Ο Περιφερειάρχης επίσης έκοψε την πίτα της Αντιπεριφέρειας Χαλκιδικής και αντάλλαξε ευχές με τους εργαζόμενους για το νέο έτος.

Γεωργικές Προειδοποιήσεις για την Ελιά

Από τη Διέυθυνση Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων και το Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου εκδόθηκε Τεχνικό Δελτίο Γεωργικών Προειδοποιήσεων για την Ελιά.
 
 
 
Δείτε αναλυτικά τις οδηγίες ΕΔΩ

Όλες οι ποικιλίες ροδάκινων, νεκταρινιών και βερίκοκων υπέστησαν ζημιά την περίοδο 2022, απαντούν στο ΥΠΑΑΤ οι Π.Ε. Ημαθίας και Πέλλας

Διευκρινίσεις σχετικά με τις ζημιές που υπέστη η παραγωγή ροδάκινων, νεκταρινιών και βερίκοκων, λόγω των βροχοπτώσεων κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού του 2022, ζήτησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας και Πέλλας.

Σε απάντησή τους οι ΠΕ Ημαθίας και Πέλλας, τονίζουν ότι, εξαιτίας των βροχοπτώσεων, δημιουργήθηκαν προβλήματα στο σύνολο των ποικιλιών ροδάκινων, νεκταρινιών και βερίκοκων ( έντονες προσβολές από μυκητολογικές ασθένειες και καρπόπτωση). Επιπλέον παρουσιάσθηκαν και μετασυλλεκτικά προβλήματα κατά την τυποποίηση και μεταφορά των προϊόντων.

Ο μέσος όρος του ποσοστού των ζημιών που προκλήθηκαν στα παραπάνω προϊόντα υπολογίζεται στο 50%.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Για να σας εξασφαλίσουμε μια εξατομικευμένη εμπειρία στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθετε περισσότερα...

Το κατάλαβα

COOKIES
Η imathiotikigi.gr μπορεί να χρησιμοποιεί cookies για την αναγνώριση του επισκέπτη - χρήστη ορισμένων υπηρεσιών και σελίδων. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο κάθε επισκέπτη - χρήστη και δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή του. Χρησιμοποιούνται μόνο για τη διευκόλυνση πρόσβασης του επισκέπτη - χρήστη σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της imathiotikigi.gr και για στατιστικούς λόγους προκειμένου να καθορίζονται οι περιοχές στις οποίες οι υπηρεσίες της ιστοσελίδας μας είναι χρήσιμες ή δημοφιλείς ή για λόγους marketing. Ο επισκέπτης - χρήστης μπορεί να ρυθμίσει το διακομιστή (browser) του κατά τέτοιο τρόπο ώστε είτε να τον προειδοποιεί για τη χρήση των cookies σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της ιστοσελίδας, είτε να μην επιτρέπει την αποδοχή της χρήσης cookies σε καμία περίπτωση. Σε περίπτωση που ο επισκέπτης - χρήστης των συγκεκριμένων υπηρεσιών και σελίδων της imthiotikigi.gr δεν επιθυμεί την χρήση cookies για την αναγνώριση του δεν μπορεί να έχει περαιτέρω πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.